Brood

pure ambacht,
pure smaken

Terug naar écht brood

Brood is al eeuwenlang een wonderbaarlijk product dat zorgt voor onze dagelijkse voedingsstoffen. In België heerst een echte broodcultuur, iedereen eet het graag en vaak staat het centraal tijdens het ontbijt en de lunch.

Bij Kwanten en Van Esch willen we terug naar écht brood. We werken dan ook met 100% biologische bloem. Deze wordt ingevoerd uit Frankrijk, recht van de molen. Deze bloem draagt bovendien het Clean Label en bevat dus geen synthetische stoffen of bewaarmiddelen. Wij maken ons brood met veel liefde en dat proef je gewoon.

Ik miste iets in ons Belgisch brood. Zeker als ik de smaak ging vergelijken met broden uit Toscane of de Provence.
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood
  • Kwanten & Vanesch - brood

Desembrood verkrijgbaar

Door gist te vervangen door desem, creëren we een natuurlijk fermentatieproces. Bij gist worden bacteriën immers bewust gekweekt. Door de langere rijstijd heeft desembrood een andere structuur, een lekkere korst en vooral een heerlijke, volle smaak. Het is ook wat steviger dan gistbrood. Bovendien is desem veel beter voor de spijsvertering en heb je dus achteraf geen opgeblazen gevoel.